2021-03-24 08:24:17• hírek • Szatmár.ro

Tavaszi Kézműves Kiállítás és Vásár – Tizenhatodszor is

március 26 - április 03

A nagyszabású Tavaszi Vásár keretében, melyet a Szatmárnémeti Polgármesteri hivatal és a G.M.Zamfirescu Kulturális Központ szervez, idén tizenhatodik alkalommal nyitja meg kapuit az Aranykapu Kulturális Egyesület által szervezett Tavaszi Kézműves Kiállítás és Vásár – adta hírül közösségi oldalán az egyesület.

Az eseménynek Szatmárnémeti régi központja, azon belül is a park ad majd helyet. A legszebb portékáikkal érkező kézművesek a vásár teljes ideje alatt, azaz március 26. és április 3. között, naponta 10-től 19 óráig várják az érdeklődőket. 


„A vásáron a tavaszi ünnepkörhöz kapcsolódó kézműves portékák tekinthetők és vásárolhatók meg: ünnepi asztali és ajtódíszek, gyékényből font kosarak és használati tárgyak, porcelángyurma ékszerek és használati tárgyak, ünnepi kézimunkák és terítők, tavaszi horgolt és kötött ruhák és kiegészítők, horgolt babák és állatkák, nemezékszerek és játékok, természetes szörpök és lekvárok, aszalt gyümölcsök stb. Március 31-től kezdődően a vásár különleges színfoltjai lesznek a különböző mesterségbemutatóink: vessző és gyékényfonás, nemezelés, hímzés, polcelángyurma használati tárgyak készítése, kézimunka drukkolás, kötélverés” – írják a szervezők.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: